Om oss/våra hundar

Pennylyckans Kennel

 

 

Jag heter Kerstin Karlsson och jag hälsar dig varmt välkommen att titta på min hemsida. Jag föddes på Nyårsdagen 1963 och redan som barn har jag haft ett stort djurintresse. Min mor berättade att jag satt och plockade i små fortfarande blöta nyfödda kattungar vid ett tillfälle när min far skulle vara barnvakt åt sin 3-åriga dotter, men istället somnade på soffan. När jag var 7 år lyckades jag tjata mej till min första hund. En korthårig tax som fick heta Jesper. Tyvärr så rymde han en dag efter att fått vittring på en löptik och blev då överkörd endast 3-år gammal. Under min uppväxt i Karlsborg så blev det flera hundar och katter som jag ägde och älskade. Någon egen häst blev det tyvärr inte, som jag så gärna ville ha. Jag fick vänta tills jag blev vuxen och började tjäna egna pengar, fick jag alltid höra.

När jag så småningom träffade min man Per så flyttade vi till en gård i Spethult, utanför ett litet samhälle som heter Fagersanna i Tibro kommun. Eftersom vi hade ett gemensamt djurintresse så blev det självklart många djur som flyttade in till oss. Våra 5 barn fick växa upp med både hästar, hundar, katter, kor, ankor, höns och kaniner! När våra barn blev vuxna och jag började få lite mera tid för mitt stora hundintresse så började drömmen om en egen hunduppfödning och en egen kennel att ta fart. För närvarande har vi en schäfer tik, en drever tik som förhoppningsvis ska bli en bra jakthund. Hon är fortarande ung. Självklart har vi också två golden retreviers. Den äldsta heter Boisendale Poll Penny. Hon är född 2013. Efter mycket stöttning och hjälp av min trevliga goldenuppfödare i Skara, Astrid Darling så fickjag ett stort intresse för att åka på utställningar med dotter och hund. Det visade sig att vi fick flera goda resultat i utställnings ringen med Penny. Eftersom hon är så trevlig och fin hund så bestämmde vi oss i våras för att ta en kull valpar. Äntligen kunde min dröm slå in. Det blev 7 st valpar varav vi behöll en liten tik som vi gav ett skådespelar-namn och självklart namnet på vår nystartade kennel.

Pennylyckans Always Grace Kelly. Det började bra på Grace Kellys utställnings-debut. När vi var på goldenklubbens open show så blev hon Bis-valp. jag hoppas att vi ska få många år framför oss med flera fina goldenvalpar och trevliga valpköpare.

 

 

Våra hundar

Boisendale Poll Penny

Född 2013

Mor: Boisendale Mrs Mary

Far: Lykkefunds Blue Lotus

Pennylyckans Always Grace Kelly

Född:2016

Mor: Boisendale Poll Penny

Far: Zampanzar I Wanna Be Around

Piastigens Gniztra (Freja)

Lisa